Netrendeljen nálunk!
dr. Korcsmár József főorvos
dr.Korcsmár József
főorvos
• Vasúteü-I Központ Kézsebészet
  9700  Szombathely  Garay u.5.
• Telefonszám: 06-30-204-5866
• Email: korcsmar(kukac)chello(pont)huTÉRKÉP
Szakterület: • kézsebész szakorvos  •  sebész szakorvos •  traumatológus balesetsebész szakorvos
Specializáció:  • 
Rendelési időpontok

Vasúteü-I Központ Kézsebészet Szombathely •  Magyarország
Cím (TÉRKÉP): 
9700 Szombathely Garay u.5.
Telefonszám: 06-30-204-5866
Email: korcsmar(kukac)chello(pont)hu

3 Kérdés, vélemény

 1. paciens:
  Kelt: 2013-04-02, 21:07 | Permalink

  csuklótörés Tisztelt Főorvos Úr! Tavaly decemberben eltörött a ball radius csontom, ami sajnos kétszeri függesztéses helyreállítás után is rosszul forrt össze. A törés lassan gyógyult, 8 hétig volt gipszben, most 25 fokos a dorsális tengelyeltérés. A csuklóm előre alig mozog, állandóan bedagad, az ujjaim is fájnak, dagadnak. Az áprilisi röntgen a háromszögletű csontban csontritkulást mutatott, augusztusban kell kontrollra mennem amikor eldöntik, hogy kell e műtét, amiről egyenlőre csak azt mondták, hogy egy bonyolult,hosszú gyógyulással járó beavatkozás ezért hátha mellőzhető.félek a műtéttől, anélkül viszont attól, hogy a fájdalom és a mozgásbeszűkülés megmarad. Ön szerint mit válasszak? Tanácsát előre is köszönöm

  • Dr Korcsmár József:
   Kelt: 2013-04-02, 21:08 | Permalink

   “Tisztelt Zsuzsa! A tengelyeltéréssel átépült csuklótáji törések korrekciós műtétet igényelnek, mert jó funkció egyébként nem várható.
   A műtéti indikáció felállításánál mérlegelni kell a beteg korát, a csontozat minőségét, az egyéb esetleges betegségeket.
   A tényleges döntéshez a röntgen felvételek alapos tanulmányozása szükséges.
   Ha kézsebészetben jártas szakorvos végzi a műtétet, jó eredmény várható.
   Általánosságban ennyit mondhatok , konkrét tanácshoz látnom kellene a leleteit, rtg felvételeit. Ehhez egy vizsgálat elengedhetetlen, ha Ön igényli, szívesen fogadom bármelyik rendelőmben.
   Üdvözlettel: dr.Korcsmár József “

 2. paciens:
  Kelt: 2013-04-02, 21:07 | Permalink

  könyöktörés Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 6 éves.Szeptember 14 -én leesett a diófáról egyből a sürgösségire vittük ahol megállapították,hogy a humerus distalis végének a törése van.Ezért megóperálták és két tűződróttal rögzitették.6 hétig gipszben volt majd rá két hetére elakarták távolítani a drótokat de csak az ulnaris drótot sikerült a másik a radialis drót a csont szintjében volt található.Ezért két hét múltán érzéstelítésben a műtőben röntgen segítségével újra megpróbálták kivenni több mint egy órát bent volt de nem sikerült.Azt mondta az orvos.hogy várjunk 1 hónapot hátha kimozdul és ha nem majd kivési,mert benőtte a csontszövet.Közben egy másik orvos is megnézte ő azt mondta ha vésik akkor a gyerek keze deformált lesz mivel növekedési porc sérül. De a drót akár bent is maradhatna mert valakinek 20 évig is bent van.Most teljesen összezavarodtunk és tanácstalanok vagyunk.Szeretném a véleményét kikérni.Már 11 hét telt el a törés időpontjától.Mit tegyünk? Előre is köszönöm mielőbbi válaszát!


Kérdezzen az orvostól

Kérdéseit regisztráció és/vagy belépést követően tudja feltenni az akkor láthatóvá váló szövegmezőben. A feltett kérdés azonnal láthatóvá válik az Ön felhasználóneve alatt.

Híreim